SA8000 - Responsibilitate Sociala

SA8000 este un Standard international publicat in anul 1997 de catre organizatia non-profit SAI (Organizatia Internationala pentru Responsabilitate Sociala). Companiile solicita audit si certificari in conformitate cu SA8000 deoarece doresc sa demonstreze inerenta responsabilitatii sociale in sistemul lor de management. Aceasta inseamna ca personalul din conducere ia in considerare drepturile angajatilor, mediului de lucru si drepturile de baza ale omului.

Cerintele esentiale ale SA8000 se refera la domeniile de interes legate de: munca minorilor, munca fortata, sanatate si securitate, libertatea de intrunire, discriminarea, pedepsele, orele de lucru, salariul si sistemul de management.

SA8000 este primul standard auditabil din aceasta zona. Se bazeaza pe conventiile stabilite de Organizatia Internationala a Muncii (ILO),Declaratia Universala a Drepturilor Omului, si Conventia NU pentru Drepturile Copiilor.

DQS realizeaza evaluari si certificari SA8000 in numele IQNet, cea mai mare retea din lume de organe pentru certificarea sistemelor de management.

Beneficii pentru organizatia dvs.:

  • Se integreaza usor in sistemele de management existente
  • Certificatul va ofera avantaje competitive si va imbunatateste imaginea
  • Dezvolta increderea, siguranta si satisfactia angajatilor
  • Demonstreaza apreciere
  • Imbunatateste increderea reciproca in propria dvs retea de furnizori

Related Certification Services