IFS Broker (Agenti)

Agentii si importatorii joaca un rol important in lantul valoric deoarece detin o influenta puternica asupra lantului de aprovizionare prin alegerea furnizorilor de catre acestia. Partenerii comerciali asteapta ca agentii si importatorii sa comunice cerintele produselor lor catre producatori si ca acestea vor fi intelese si implementate. Din acest motiv, IFS a dezvoltat noul standard IFS Broker pentru agenti si importatori pentru a putea examina modul in care sunt implementate aceste procese. Noul standard a fost creat pe baza lui IFS Alimente si incorporeaza experienta acumulata prin auditul furnizorilor in comertul cu amanuntul.

Noul IFS Broker verifica daca agentii / importatorii au implementat masuri corespunzatoare in procesele lor pentru a se asigura ca furnizorii lor opereaza in conformitate cu cerintele de siguranta si calitate pentru alimente si sa monitorizeze conformitatea pentru ca produsele furnizate sa respecte cerintele legale si specificatiile contractuale.

Diferentele fata de IFS Alimente

Diferentele fata de IFS Alimente:

  • Conceptul HACCP a fost redus substantial
  • Cerintele pentru procesul de productie au fost eliminate
  • Cerintele pentru infrastructura si mediul de lucru au fost inlaturate

Daca agentii / importatorii detin propriul lor depozit si efectueaza transport pe cont propriu, aceste parti ale operatiunii trebuie certificate in conformitate cu IFS Logistica.

Aceasta a dat nastere unui sistem modular de certificare care poate fi aplicat intr-un mod flexibil proceselor agentilor si importatorilor.

IFS Broker pentru Alimente, HPC si Produsele Nealimentare

IFS Broker a fost dezvoltat astfel incat sa poate fi folosit pentru toti agentii indiferent de tipul produselor. Conceptul original HACCP a fost adaptat astfel incat sa poate fi aplicat agentilor din zona alimentara si folosit de asemenea pentru evaluarea managementului de risc in zonele Nealimentare si HPC.

IFS Broker este initial oferit doar agentilor / importatorilor. Dupa introducerea IFS HPC la inceputul anului 2010, IFS Broker se va extinde pentru a include domeniul de aplicare pentru produse al IFS HPC. Agentii / importatorii de produse nealimentare neacoperite de catre IFS HPC vor putea fi adutitati in conformitate cu IFS HPC inceopand cu jumatatea anului 2010 cand modulele de formare pentru auditori vor fi finalizate.

Related Certification Services