IFS Alimente

In plasarea propriilor marci de comert pe piata, comerciantii de produse alimentare detin un risc mai mare de raspundere pentru aceste produse. Pentru a se proteja, solicita producatorilor sa furnizeze dovezi pentru siguranta, calitatea, si legalitatea produselor lor, in baza Standardului International pentru Alimente IFS, care a fost special creat in acest scop. Membrii asociatiilor de comercianti din Germania (HDE), Franta (FCD), si Italia (FEDERDISTRIBUZIONE) recunosc de comun acord rezultatele si certificatele de evaluare, si nu mai sustin audit de furnizori pe cont propriu.

IFS – pentru cine?

In primul rand standardul se adreseaza producatorilor de produse ce poarta marca comerciantului, precum si producatorilor de brand-uri brevetate de marca care au fost solicitate de catre comerciantii din industria alimentara spre a se supune unei astfel de evaluari. Organizatiile din cadrul lantului valoric al alimentelor beneficiaza de IFS pentru a demonstra propriile activitati cu referire la siguranta alimentara, calitatea alimentelor si legalitatea alimentelor.

Beneficii pentru organizatia dvs:

  • Instrument de control corespunzator pentru indeplinirea cerintelor
  • Increderea imbunatatita a consumatorilor si comerciantilor in abilitatea organizatiei de a efectua analize sistematice si implementarea de procese sigure si eficiente in interesul sigurantei alimentare
  • Dovada ca s-au depus toate eforturile cu referire la siguranta, calitatea si legalitatea produselor
  • Risc redus pentru raspunderea de produs prin indeplinirea demonstrata a obligatiilor legate de siguranta produselor
  • Recunoastere reciproca a certificatelor

Related Certification Services