EFISC: Certificarea Europeana pentru Siguranta Ingredientelor Furajere

Codul european de bune practici pentru productia industriala de materiale furajere sigure (EFISC) ofera un sistem voluntar de asigurare pentru siguranta furajelor pentru industria materialelor furajere, armonizat in interaga UE.

Textul Codului se bazeaza pe Ghidul european de bune practici pentru productia industriala de materiale furajere sigure, dezvoltat de sector si sustinut de catre Comisia Europeana si de catre Statele Membre UE incepand cu Iulie 2010.

Scopul codului este acela de a oferi furaje sigure pentru animale si astfel sa sustina siguranta pe intregul land alimentar pana la consumatori utilizand in cel mai bun mod experienta si expertiza industriei. In plus, un sistem de asigurare armonizat contribuie in mod pozitiv la practicile pentru corectitudinea tranzactiilor comerciale si la libera circulatie a materialelor furajere pe piata din UE. Implementarea larg raspindita a UE creste transparenta, imbunatateste eficienta si increderea clientilor.

Asadar codul ofera indrumare pentru producatori despre cum sa-si stabileasca propriile sisteme de management pentru siguranta furajera in conformitate cu legislatia UE relevanta. Codul include cerinte pentru sistemul de management, programe necesare, controlul riscului (punct de control critice pentru analiza pericolelor), retragere si trasabilitate.

DQS Romania este un organ de certificare aprobat pentru EFISC. Cu peste treizeci de ani de experienta, DQS detine expertiza si cunostintele specifice pentru a va indruma prin acest proces.

Beneficii:

  • Combina siguranta animalelor cu siguranta consumatorilor
  • Implementeaza bunele practici stabilite
  • Armonizat in intreaga UE
  • Transparenta si trasabilitate crescuta

Related Certification Services