BSCI – Initiativa de Conformitate Sociala pentru Afaceri

“Initiativa de Conformitate Sociala pentru Afaceri“ (BSCI) este o organizatie non-profit care a fost fondata in 2002 de catre corporatii importante impreuna cu Asociatia pentru Comert Exterior (FTA) din Bruxelles.

Obiectivul BSCI este acela de a stabili o conduita responsabila din punct de vedere social in lanturile de aprovizionare globale de interprinderi comerciale europene si de a o imbunatati in mod continuu.

Sistemul se bazeaza pe asa numitul Cod de Conduita BSCI, cerintele caruia sunt bazate pe conventiile Organizatiei Internationale pentru Munca (ILO), declaratia pentru drepturile omului a NU, precum si alte conventii NU pentru drepturile copiilor si impotriva oricaror forme de discriminare a femeilor, Acordul Mondial al NU si instructiunile OECD pentru intreprinderile multinationale.

Din punct de vedere al continutului, Codul de Conduita se refera la erspectarea legilor, libertatea de asociere si dreptul la negociere colectiva, interzicerea discriminarii, salarii, ore de lucru, sanatate si securitate la locul de munca, interzicerea muncii minorilor, interzicerea muncii fortate si masuri disciplinare, interese de mediu si securitate, precum si sistemul de management.

Evaluarile independente serveste pentru a documenta de asemenea aderarea la terti. Asociatia IQNet a fost recunoscuta de BSCI pentru a desfasura aceste evaluari in conformitate cu BSCI. Organizatiile care functioneaza conform Codului de Conduita BSCI vor beneficia de cererea in continua crestere a consumatorilor si cumparatorilor.

Beneficii intreprinderi comerciale si furnizorii acestora:

  • Numeroase intreprinderi comerciale de top utilizeaza BSCI
  • Metoda uniforma pentru atingerea conformitatii pentru metode de lucru responsabile din punct de vedere social
  • Pozitie competitiva imbunatatita pentru furnizori
  • Angajament demonstrat al tuturor partilor pentru imbunatatirea conditiilor de lucru
  • Incredere crescuta a intreprinderilor comerciale in furnizori dupa implementarea metodelor de lucru etice
  • Transparenta si incredere prin intermediul evaluarilor independente

Beneficii pentru angajati:

  • Moral imbunatatit
  • Mediu de lucru corect, sigur si echitabil
  • Conditii de lucru imbunatatite

Related Certification Services