Biomasa Sustenabila

REDcert, ISSC, ISSCplus

Beneficii pentru energie din resurse sustenabile

O data cu Directiva 2009/28/EC (Directiva pentru Energie Regenerabila, RED), Comisia Europeana a definit un cadru in care biomasa lichida utilizata pentru generarea de energie poate fi considerata a fi produsa in mod sustenabil si astfel aflata sub rezerva unor scutiri de taxe, daca este aplicabil. Pana la data de 5 Decembrie 2010 aceasta directiva trebuie transformata in legi nationale de catre statele memebre europene.

Germania a reactionat foarte rapid la aceasta si a publicat deja prima ordonanta in Iulie 2009: Ordonanta pentru Sustenabilitatea Electricitatii Biomasei (BioSt-NachV), care guverneaza generarea de energie electrica din biomasa lichida. In Septembrie 2009 a urmat Ordonanta pentru Cerintele referitoare la Productia Sustenabila de Biocombustibili (Biokraft-NachV), care guverneaza utilizarea de combustibili biologici in carburanti. Ambele ordonante ce concentreaza in primul rand pe uleiurile vegetale care urmeaza a fi folosite pentru incalzire sau generarea de electricitate. Implementarea acestor cerinte legale a fost delegata Agentiei germane BLE (Agentia Federala pentru Agricultura si Alimentatie), care in acest scop recunoaste si monitorizeaza sistemele si organele de certificare.

Paragraful 46 din Legea pentru Energii Regenerabile (EEG)

Conform paragrafului 46 din legea germana EEG, operatorii de fabricilor de biogaz sunt obligati sa notifice operatorul de retea despre materiile prime (biomasa solida, biomasa solida, alte biomase) precum si despre tehnologiile utilizate. Operatorii de fabrici de biogaz detin obligatia de a furniza datele necesare pentru reglementarea finala pana la data de 28 Februarie a fiecarui an pentru anul precedent.

DQS detine evaluatori de mediu autorizati pentru toate aspectele paragrafului 46 din EEC, BioSt-NachV, si Biokraft-Nach.

Related Certification Services