Securitatea Informatiei


ISO 27001 – Controlarea Securitatii Informatiei

Exista multe pericole in manevrarea informatiei. Unele dintre acestea pot reprezenta un pericol pentru continuitatea existentei companiei dvs. Un sistem de management pentru securitatea informatiei (ISMS) in conformitate cu ISO 27001 va permite sa preluati controlul prin identificarea amenintarilor si slabiciunilor.

Detinand aceasta informatie, veti crea scuturi puternice de aparare si va veti transforma slabiciunile in puncte forte. Demonstrati-va aceste puncte forte - cu ajutorul unui certificat DQS pentru ISMS-ul dvs. Aceasta va demonstra clientilor dvs., publicului larg si guvernului faptul ca in cadrul companiei dvs. securitatea informatiei nu reprezinta un punct slab. Si aceasta transforma riscurile in factori de succes.

Informatia este un activ corporativ!

Fara a fi diferita de know-how (informatiile specifice) sau de resursele materiale, sistemele de date si informatiile transmise prin intermediul retelelor fac parte din cufarul cu comori al unei organizatii. Pentru a le proteja impotriva furtului sau a actiunilor iresponsabile, utilizati ISO 27001 si abordarea sa preventiva, pentru a lua masuri preventive inaintea celor corective.

Cu standardul international ca si principiu de ghidare pentru management, veti reusi sa protejati scopurile dvs legate de confidentialitate, disponibilitate, integritate, autenticitate si fiabilitate a informatiei. Sau explicat in termeni mai clari: va protejati in mod activ impotriva tulburarilor externe, defectiunilor tehnice, neglijentei, spionajului sau utilizarii eronate a informatiei, in timp ce va majorati siguranta legala si reduceti raspunderile.

Vesti bune pentru managerii responsabili cu calitatea: ISO 27001 se potriveste conceptului

Deja beneficiati de un sistem de management al calitatii in conformitate cu ISO 9001, insa doriti sa acordati mai multa atentie securitatii informatiei? In acest caz, imbunatatirea strategica a sistemului dvs QM prin integrarea unui ISMS este urmatorul pas logic. O astfel de integrare este cu atat mai usoara datorita faptului ca ISO 27001 este structurat foarte similar cu ISO 9001. In plus, sistemul dvs QM va primi impulsuri noi datorita interactiunii proceselor. Un ISMS trateaza problemele legate de transferul de informatie avand ca obiectiv evitarea discontinuitatii sistemului, sporind astfel eficienta procesului.

Modalitatea de functionare

Abordati un ISMS stabil pas cu pas. Ghidul dvs. pentru aceasta: ISO 27001. Sporiti nivelul de constientizare a capcanelor prin manevrarea informatiei. Analizati procesele - si luati de asemenea in considereare si asteptarile clientilor. Identificati amenintarile - si examinatile din punct de vedere al ratei de incidenta. Eliminati sau minimalizati riscurile inainte ca acestea sa produca efecte negative. Introduceti masuri de siguranta sustinatoare, ex. pentru sursele de energie sau regulamentele de acces. Dupa aceea, urmatorul pas logic este un audit de certificare. Ca si tert independent, vom demonstra ca va conformati normelor - si creand astfel incredere atat la nivel intern cat si extern.

Avantajul dvs.

Un ISMS in conformitate cu ISO 27001 consolideaza organizatia dvs dintr-un punct de vedere esential: securitatea informatiei. Certificatul DQS este dovada pozitiva a eficacitatii masurilor dvs. de securitate.