Industria auto


ISO/TS 16949 – Managementul calitatii pentru Furnizorii de Automobile

O masina obisnuita contine 12.000 de piese individuale - 80 la suta din acestea provin de la furnizori ca dvs. Acesta reprezinta un motiv suficient pentru toti producatorii auto sa urmareasca foarte atent calitatea pe tot parcursul lantului de aprovizionare.

Pe langa cerintele specifice ale PEO (Producatorilor de Echipament Original) exista o baza comuna, recunoscuta la nivel international: ISO/TS 16949. Acestea sunt specificatiile tehnice pentru managementul calitatii pentru furnizorii din industria automobilelor si absolut necesar pentru orice companie care doreste sa intre pe aceasta piata.

Dincolo de aceasta, ISO/ TS 16949 este un parametru inestimabil pentru optimizarea costurilor, a timpului si resurselor. Obtineti certificarea DQS conform acestui standard pentru a oferi transparenta in calitatea performantei dvs. si pentru a va securiza pozitia in piata.

Autovehicule: Piata Mondiala. Oportunitati Globale.

Ca si sistem de management de calitate, ISO/TS 16949 este consacrat de mult timp. Unul dintre motive este formal prin natura: marii producatori de masini sunt de acord cu acest standard sub umbrela Grupului Operativ International de Automobilism (IATF) si solicita certificarea pentru confirmarea implementarii.

ndiferent daca sunteti o companie mica sau medie sau un amplu conglomerat, sau doriti sa castigati, mentineti sau sa mariti accesul in piata - acest certificat este biletul dvs. de intrare in sectorul global de furnizare echipamente pentru automobile. Si indiferent de marimea societatii dvs. si de importanta fata de intreg, ca si companie certificata, va dezvoltati capacitatea si fiabilitatea de procesare pe intregul lant de valoare adaugata.

“Calitatea este produsul tehnologiei si mentalitatii”

Aceasta declaratie – un citat al fostului director Volkswagen, Profesorul Gerd Kamiske – rezuma scopul principal al standardului.

Modalitatea de functionare

In esenta, ISO/TS 16949 se baseaza pe un ISO 9001 orientat pe procesare. Insa, secventa cronologica pentru aceasta certificare este mandatata intocmai de catre Grupului Operativ International de Automobilism (IATF). Spre exemplu, Etapa 1 din procesul de audit, analiza sistemului, trebuie efectuata intr-un interval de timp specific. Acelasi lucru se aplica si pentru Etapa 2, raportul de final si managementul de abatere. Recertificarea de asemenea necesita un bun management al timpului pentru a asigura valabilitatea continua a certificatului. De aceea tratam cu foarte mare grija planificarea programului dvs., si organizarea auditul de transfer la DQS.