Sistem de Management pentru Siguranta Alimentara

Importanta

ISO 22000 este un standard pentru siguranta alimentara armonizat la nivel global si orientat catre procese care pot fi aplicate de catre orice organizatie din lantul de aprovizionare alimentara, pentru a include furnizarea de materiale brute si transport.
Standardul precizeaza cerinte minime pentru managementul de risc corporativ; pe langa HACCP in conformitate cu Codex Alimentarius (Codul Alimentar), este de asemenea necesar sa se demonstreze indeplinirea cerintelor Bunelor Practici in Productie (GMP), si implementarea programelor de preventie.

ISO 22000 – pentru cine?

Standardul ISO 22000 recunoscut la nivel international este aplicabil tuturor organizatiilor, indiferent de marimea si complexitatea acestora, care sunt implicati direct sau indirect in producerea de produse alimentare si care doresc sa-si demonstreze conformitatea cu HACCP in concordanta cu Codex Alimentarius prin intermediul unei evaluari obiective si competente. Standardul in mod special se adreseaza organizatiilor care doresc un sistem de management orientat catre solutii, coerent si mai bine integrat pentru siguranta alimentara, cu multe peste cerintele legale obisnuite.

Beneficii pentru organizatia dvs:

  • Integrarea procedurilor de analiza a riscului si programelor de prevenire de ultima generatie cu referire la siguranta alimentara
  • Siguranta de produs sporita si risc redus pentru raspunderea pentru produse
  • Incredere imbunatatita in randul clientilor, furnizorilor, si autoritatilor de control oficiale la nivel international
  • Consideratia holistica a intregii organizatii, precum si fluxuri de procese sigure si eficiente cu referire la igiena si protejarea sanatatii
  • Respectarea unei varietati de cerinte ale diverselor standarde alimentare
  • Integrare usoara in sistemele de management existente, precum, ISO 9001 sau ISO 14001

Related Certification Services