Confruntarea cu riscurile pentru sanatate

HACCP este conceput pentru organizatii care doresc sa utilizeze o evaluare neutra si competenta pentru a demonstra conformitatea sistemelor lor de management al igienei, Bunelor lor Practici in Productie, si conceptele lor preventive pentru evitarea riscurilor pentru sanatate evaluate in conformitate cu Regulamentul (EC) 852/2004 (Igiena alimentara) sau alte sisteme de referinta selectate. HACCP este de asemenea creat pentru organizatii care produc, proceseaza si distribuie in comert sau plaseaza pe piata produse alimentare si materiale ce au contact cu alimentele - in mod special producatori din industria alimentara, comercianti cu amanuntul din industria alimentara, activitate gastronomica de catering si industriala, dar si furnizorii acestora, precum producatorii de materiale de ambalare.

Conceptul HACCP se bazeaza pe un concept de igiena existent in conformitate cu cerintele legale. Obiectivul sau este acela de a indentifica riscuri specifice de sanatate pentru consumator generate in special de alimente, fie ca sunt de natura fizica, chimica sau (micro)-biologica; pentru a evalua probabilitatea aparitiei acestora; si pentru a specifica masuri de prevenire care pot fi utilizate pentru evitarea acestor pericole pe parcursul productiei alimentelor, sau pentru a le reduce la un minimum acceptabil. Riscul, sau mai degraba, analiza de risc trebuie actualizata in mod regulat, in mod special la introducerea de noi produse sau in cazul modificarilor tehnologice.

Beneficii pentru organizatia dvs:

  • Identificarea, evaluarea, si controlul riscurilor pentru sanatate
  • Dovada indeplinirii cerintelor necesare
  • Protectie a consumatorului sporita si increderea consumatorului imbunatatita
  • Siguranta produselor sporita si risc redus de raspundere pentru produs
  • Monitorizare eficienta a riscurilor alimentare

Related Certification Services