EN 15593: Standard pentru Ambalajele Alimentare

EN 15593 este un standard recunoscut la nivel international pentru managementul igienei in industria ambalajelor alimentare. Specifica cerinte pentru producatorii si furnizorii de ambalaje alimentare, inclusiv depozitare si transport.

Standardul se bazeaza pe principiile analizei pericolelor si evaluarii de risc, si specifica nivelele corespunzatoare pentru punctele d control si masuri pentru fiecare etapa din procesul de productie. Cerintele sunt formulate astfel incat pot fi usor integrate in sisteme de management precum ISO 9001 si ISO 22000, insa instructiunile pot fi de asemenea utilizate ca un sistem de management de igiena independent.

EN 15593 a fost introdus in 2008 ca fiind alternativa europeana a standardului BRC/IoP si a castigat deja o larga raspandire in Europa. Tinta sa principala sunt ambalajele de prim nivel, dar poate fi aplicat si altor componente de ambalare si furnizorilor producatorilor de ambalaje.

Beneficii:

  • Riscuri de raspundere reduse
  • Confirma eficacitatea sistemului de management de igiena
  • Protejeaza consumatorii
  • Indeplineste asteptarile industriei alimentare si sporeste increderea in randul cumparatorilor de materiale de ambalare

Related Certification Services