EC No. 1760/2000: Identificarea si Etichetarea Carnii de Vita si Vitel

Ca urmare a efectelor crizei legate de boala vacii nebune, Uniunea europeana a adoptat prevederi referitoare la identificarea bovinelor si etichetarea carnii acestora. Prevederile vizeaza imbunatatirea trasabilitatii si securitatii alimentelor pe intreg sectorul, si sa creasca increderea consumatorului european.

Unul dintre stalpii regulamentului este sistemul de etichetare, care solicita operatorilor sau organizatiilor care comercializeaza carne de vita europeana sau importata sa eticheteze carnea in toate etapele procesului de comercializare. In Germania, instructiunile EC Nr. 1760/2000 au fost adoptate intr-o lege nationala referitoare la etichetarea carnii de vita (“Rindfleischetikettierungsgesetz”).

DQS a fost aprobat de catre Biroul Federal pentru Agricultura si Alimente ca si organ de certificare acreditat pentru implementarea directivei 1760/2000.

Beneficii:

  • Urmarire imbunatatita pe intregul sector
  • Sisteme unificate in intreaga UE
  • Transparenta sporita pentru toate partile interesate
  • Ofera consumatorilor informatii sigure si verificabile referitoare la originea si proprietatile carnii de vita

Related Certification Services