BRC Standardul Mondial pentru Siguranta Alimentara

Standardul este conceput pentru toti operatorii in domeniul alimentelor, indiferent de marimea sau complexitatea acestora. Cerintele insa, se focuseaza in principal pe organizatii care fie produc produse sub marca distribuitorului, fie furnizeaza produse catre Marea Britanie si li s-a solicitat de catre lanturile locale de magazine sa furnizeze respectiva dovada.

O mare parte din produsele alimentare vandute in Marea Britanie este comercializata sub marca distribuitorului. Conform Legii pentru Siguranta Alimentara 1990, comerciantii trebuie sa ia toate masurile de precautie necesare si sa aplice toate silintele in prevenirea erorilor de cercetare si dezvoltare, distributie, publicitate si la vanzarea produselor alimentare catre consumatori. Consortiul Britanic pentru Comertul cu Amanuntul (BRC) a dezvoltat Standardul Global pentru Alimente, care guverneaza protectia prealabila a Legii Britanice pentru Alimente. Ofera de asemnea si baza pentru evaluarea producatorilor cu marca de comert, care trebuie sa demonstreze indeplinirea cerintelor standardului.

Beneficii

  • Incredere sporita in randul comerciantilor si cumparatorilor in siguranta, calitate si legalitate
  • Siguranta sporita a produsului si riscuri mai mici de raspundere pentru produse
  • Fluxuri de proces sigure si eficiente in scopul sigurantei alimentelor, pentru a putea identifica si controla rapid riscurile referitoare la igiena, calitate si pericole pentru sanatatea consumatorilor si specificarea masurilor preventive eficiente
  • Acces la piata alimentara britanica

Related Certification Services